Juniorien sarjat sekä kilpailulajit

Junioreiden kilpailuissa kilpailijat jaetaan neljään eri sarjaan iän perusteella. A-junioreissa kilpailevat 15-17 -vuotiaat, B-junioreissa 12-14 -vuotiaat, C-junioreissa 10-11 -vuotiaat ja D-junioreissa 7-9 -vuotiaat. Juniorit voivat osallistua kilpailuihin myös valkoisella vyöllä.

Juniorit kilpailevat cup-kilpailuissa aikuisten tavoin vain henkilökohtaisissa lajeissa. Lajeina ovat hokei, jissen, O-jissen sekä Trick Track- taitorata. C- ja D-juniorit kilpailevat vain hokeissa, O-jissenissä sekä Trick Track- taitoradassa sekasarjoissa. A- ja B junioreissa sarjat käydään tyttöjen ja poikien välillä hokeissa sekä jissenissä.

Nuoremmille 4-11 -vuotiaille kilpailijoille on kehitelty uusina lajeina O-jissen sekä Trick Track- taitorata. O-jissen on junioreille suunnattu ottelu, jossa ottelijan vyöhön pujotetaan neljä nauhaa yksi eteen, yksi taakse sekä yksi molemille sivuille. Ottelun tarkoituksena on napata vastustajan nauhat otteluajan puitteissa. Ottelu päättyy jos kilpailijan kaikki nauhat on napattu tai aika loppuu. Otteluajan loppuessa enemmän nauhoja napannut ottelija voittaa.

Trick Track on junioreille suunnattu laji, jossa suoritetaan koordinaatiota ja ketteryyttä vaativa rata aikaa vastaan. Rata koostuu kuudesta osiosta, jotka mittaavat esimerkiksi tasapainoa, koordinaatiota tai ketteryyttä. Sekä O-jissenissä sekä Trick Trackistä löytyy sarjat 4-6 -, 7-9 -, sekä 10-11 -vuotiaille.

SM-kilpailuissa junioreilla on mahdollisuus kilpailla myös joukkuelajeissa. Lajit ovat Dantai Hokei sekä Tenkai pienillä muutoksilla verrattuna aikuisten samoihin lajeihin. Dantai Hokeissa juniorijoukkuessa on kolme henkilöä ja hokei tulee olla sen, un tai hen-hokei. Junioreilla on myös oma sovellettu Tenkai, johon kuuluu 4 jäsentä.