Kurssit

Kurssikuvaus

Kurssikuvaus on kirjoitettu pääasiassa yli 14-vuotiaiden alkeiskurssia ajatellen, mutta pätee suhteellisen hyvin myös juniorikurssille. Junnut käyvät vain asioita läpi enemmän leikin kautta ja yksilöiden tarpeita huomioiden.

Taido on monipuolinen ja liikkuva kamppailulaji, jossa hyödynnetään koko vartalon voimaa. Alkeiskurssin aikana tavoitteena on kehittää kehonhallintaa ja lihaskuntoa ja luoda pohjaa vaativammalle treenaamiselle. Kaikilla on mahdollisuus harjoitella oman kunto- sekä taitotason mukaisesti. Kurssilla harjoitellaan lyönti-, potku sekä kaatotekniikoita. Lisäksi harjoitellaan taidoon olennaisena osana kuuluvia akrobatialiikkeitä, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä sekä voltteja. Taido sopii kaikenikäsille perustreenaajille sekä myös kilpatasoa tavoitteleville. Taido on haastava ja hauska kamppailulajiharrastus, jonka kruunaa mahtavat treenikaverit.

Tervetuloa mukaan!

Juniorikurssi

Juniorikurssin treenit pidetään Nääshallin salissa Budo 3 keskiviikkoisin klo 17.15 – 18.15. Mukaan mahtuu vielä, ja elokuun ajan voi tulla tutustumaan lajiin sitoumuksetta.

Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostitse juha.lemmetti(at)iki.fi

Treenivarusteiksi sopivat sisäliikuntavälineet, esim. verryttelyhousut ja t-paita. Kenkiä tai sukkia ei tatamilla käytetä.

Treenit ovat avoimia kaikille noin 7-10 vuotiaille, mutta yhteyttä voi ottaa vaikka ei osuisikaan juuri tuohon ikähaarukkaan. Paikalle saa tulla myös vapaasti katsomaan ja yhdet treenit saat kokeilla maksutta!

Jo ensimmäisen vuoden aikana on mahdollista osallistua leireille ja juniorit pystyvät jopa kisaamaan kaikissa junnusarjoissa. Hieman vanhemmat 12-17 vuotiaat pystyvät valkoisena vyönä kisaamaan hokeissa eli liikesarjassa, mutta otteluissa kisaamiseen vaaditaan värivyö. Kisaaminen on täysin vapaaehtoista kaikille eikä sitä vaadita vyöarvoissa etenemiseen.

junnukuva1

Junnukurssilla on mahdollisuus mennä junnujen vyökokeeseen, joka suoritetaan omalla salilla ja hankkia tällä tavoin värillisiä natsoja vyöhön. Kun ikää ja kokemusta kertyy tarpeeksi on mahdollista jatkaa alkeskurssilla yhdessä vanhempien treenaajien kanssa.

Kurssin hinta on 60 €/kausi (syksy/kevät), sisarusalennuksella 40,-. Lisäksi tarvitset taidolisenssin ja vakuutuksen, joka kattaa kamppailulajit. Lisenssin ja vakuutuksen saa helposti paketissa Suomen taidoliitolta hintaan 32€/66€ (alle 12v/yli 12v). Jos sinulla on jo vakuutus niin pelkkä lisenssi maksaa 22€.

Alkeiskurssi

Seuraava yli 14-vuotiaiden alkeiskurssi Tampereen Taidolla alkaa 11.9.2017. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan taidoa niin laita viestiä jollekin yhteyshenkilöistä tai tule suoraan salille tutustumaan! Treeneissä voi käydä ilmaiseksi kokeilemassa muutaman kerran ennen kuin uusiltä jäseniltä aletaan perimään maksuja. Asuksi käy hyvin mikä tahansa missä on helppo liikkua. Treenaamme Nääshallilla salissa Budo 3 aina maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18:30 – 20:00.

Jo ensimmäisenä vuonna on mahdollista osallistua joilleikkin leireille ja alle 18-vuotiaat pystyvät valkoisena vyönä kisaamaan hokeissa eli liikesarjassa, mutta otteluissa kisaamiseen vaaditaan värivyö. Täysi-ikäiset ihmiset pääsevät kisaamaan vasta kun ensimmäinen värivyö on suoritettu. Kisaaminen on täysin vapaaehtoista kaikille eikä sitä vaadita vyöarvoissa etenemiseen.

Alkeiskurssilaiset voivat mennä kurssin jälkeen toukokuussa järjestettävään vyökokeeseen ja sen jälkeen itse halutessaan ja taidovuosien karttuessa aina uusiin vyökokeisiin.

Kurssin hinta on 80€, tai 70€ jos olet opiskelija. Korkeakouluopiskelijoiden kannattaa ilmoittautua Unipoli sportin kautta vielä parempaa alennusta varten. Kurssi kattaa syyskauden eli vuoden vaihteeseen asti. Lisäksi tarvitset lisenssin Suomen Taidolta ja vakuutuksen, joka kattaa kamppailulajit. Lisenssin ja vakuutuksen, joka kattaa taidotreenit, saa yhteishintaan 68€.